V. Menšík má o třešňové bublanině takový vtípek. Je to sezónní věc, takže jen velmi rychle. Dokonce jsem chvíli uvažoval dát sem hrníčkový recept (nemám to rád pro nepřesnost), ale přece jenom jsem si to nakonec předělal na gramy. Ale všechno jsem hezky zaokrouhloval, abych měl hezká čísla, na gramy tohle dělat nebudu. Množství je cca 1,5x původního receptu, máme velký plech.
- 500 g mléko
- 300 g cukr
- 500 g polohorubá mouka
- 250 g olej
- 4 vejce
- bio kypřící prášek
- 4 špetky soli
- hodně hezkých sladkých třešní
Těsto je na jeden velký plech. Třešní dát opravdu hodně, prakticky jednu vedle druhé, aby bublanina nebyla suchá. Lze dát i drobenku navrch, ale není to vůbec nutné (v tom případě ubrat cukr do těsta).
Začátek bych pekl na cca 200 °C horkovzduch, abych jí dal větší šanci vyskočit. Poté stáhnout na cca 160 °C horkovzduch. Dopéct do zlatova a před zakrojením nechat aspoň trochu vychladnout.